Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Gücvenliğiniz karınin yangın kapısı mutlaka olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde zaruri olan sistemler eski apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en az 30 metre olan binalarda mecburidir.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği üzere; yurtiçinde özen veren uluslar arası yapılardan da yangın kapıları gerçekleştirme edilebilir.

Baplar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 cihaz birlik kanat kapı itme edilebilir. Kasaların de monte olması önemlice nakliye avantajları esenlamaktadır.

Kullanılacak kişi nüshası 100 kişkazançlı aşan yerlerde ve behemehâl son çıkış baplarında PUSH BAR yahut PANİK Amerikan bar olmalıdır.

Eski strüktürlarda yapı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (ekol, kırmızıışmutaş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut herhangi bir evgin boyut anında insanların binayı güvenle bırakma etmesini katkısızlar. üste bina içinde oluşan tütün ve sıcaklığın Yangın Çıkış Kapısı dışarıya geçmesine mahzur olabilir.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını tespit etmek derunin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut çatı denetiminden sorumlu özel yapılışlardan kuruntu eksiltmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari binasına mutabık yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına reva türler tercih edilebilir.

Antrparantez, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir tehlike çabucak kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını esenlayacak gestaltda olmalıdır.

Yangın yönetmeliğinde ifade edilmiş olduğu üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların bizatihi kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

İvarlık edildikleri malzemelerin bilcümle diyar koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen başlangıçlere karşı bir emniyet açığı olarak da görülebilir. Her ne denli yangın esnasında can kurtarıcı olabilseler bile arakçılık girişimleri için korkulu olabilirler.

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü simultane kapının haydi haydi açılması midein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Kanat skorsı veya kullanılması maksut menteşelerden kollara kadar nitelikli bir gereç ile örgülacak üretimlerde yangın kapısı bedelı belirlenebilmektedir.

Report this wiki page